Salutació de la Alcaldessa

La Sénia és un poble que ha estat vinculat històricament al món de la fusta i del moble. Fusters, ebenistes, torners, asserradors, bosquerols, rossegadors… són oficis que han caracteritzat el teixit productiu local i que han adquirit un alt nivell de destresa, reconegut arreu. Des dels anys 40 del segle XX, amb el pas dels tallers artesans a les primeres fàbriques d mobles les dones es van incorporar també al treball, en processos com el cosit de xapa, el lijat, el barnissat o el muntatge.
La llarga tradició en el treball de la fusta i el fet que es mantinguès viva ha permès que la Sénia tingue la categoria de Municipi artesà concedit per la Generalitat de Catalunya. De les quinze fires monogràfiques d’artesania que hi ha actualment reconegudes a Catalunya, tres estan a Terres de l’Ebre: la Sénia, Mas de Barberans i Ascó. La Sénia és, en l’àmbit català, l’única dedicada exclusivament a la fusta des del moment en què va néixer, l’any 2009. Els diferents expositors mostren el mestratge en el treball d’un material que cada cop més torna a ser valorat com es mereix. Disseny i tècnica s’uneixen en la voluntat d’adaptar la tradició artesana als criteris moderns. A més, cal ressaltar que la clau de l’èxit d’aquesta mostra, radica principalment en la col·laboració de diferents agents públics i privats des dels seus inicis.
Aquests 21 i 22 d’octubre celebrem la 15a edició de la Fira d’Artesania de la Fusta i la 10a Festa del Moble. Les botigues de mobles, referents en l’àmbit català i valencià des de fa més de quaranta anys, se sumen a un cap de setmana ple d’activitats. Si us decidiu a visitar-nos podreu gaudir de la fira i de la visita a les botigues, de la bellesa del nucli històric i les seues vistes, de l’entorn natural del riu Sénia i dels Ports. No us deixarà indiferent, marxareu amb ganes de tornar.
L’alcaldessa,
M. Victoria Almuni Balada

Salutació del Regidor de Comerç, Empresa i Industria

Benvolguda i benvolgut visitant d’aquesta pàgina,
Des de la regidoria de Comerç, Indústria i Empresa de l’Ajuntament de la Sénia, aquesta edició, la 15a, representa per al nou consistori la primera fira que organitzem. Des d’aquí un agraïment a qui vertaderament la fa possible: l’Associació d’Artesania de la Sénia, els Serveis Tècnics i la Brigada Municipal, la Diputació de Tarragona des del seu Patronat de Turisme, el Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), el Gremi de la Fusta i el Moble i d’altres entitats locals que també hi col·laboren com l’Escola de Música de la Sénia, el grup de dolçainers de Joventuts Unides, la Casa Andalucía, l’Associació Bonsai la Sénia i l’Associació de Joves Seniencs.
Enguany, s’incorporen a la fira els creadors digitals, perquè també són una expressió de destresa i perquè l’artesania no és una cosa de temps passats. Us animem a que visiteu una de les poques fires monotemàtiques de Catalunya, gaudiu de les demostracions en directe, participeu dels tallers infantils i, a més, descobriu tot allò que el poble i el seu entorn us pot oferir un cap de setmana de tardor.
El regidor de Comerç, Indústria i Empresa,
Rubén Cervera Rodríguez